|   ODŠŤAVOVAČE  |  IONIZÁTORY a ALKALIZÁTORY VODY   |  MLYNČEKY a VLOČKOVAČE  |  ZELENÉ POTRAVINY  | 
   
    Strava.sk| O PORTÁLE | NAPÍŠTE NÁM |                                           Piatok 20.4.2018                   Nech je strava vašim liekom (Hippokrates)
    

PREZENTÁCIA PRODUKTOV
SVET POTRAVÍN
Realita v číslach
Katalóg firiem SK
Katalóg firiem CZ
Organizácie
Poradne
Špecializované predajne
Stravovacie zariadenia
Súťaž
Podujatia
Knihy
Časopisy
FILMY
Slovník zdravej výživy
Jedlo pre dušu
Fotogaléria
Charita
Hľadaj >>

eshop VitaLine.sk
i n t e r n e t o v ý   o b c h o d
kamenná predajňa v Martine


Vitalne Karafy a pohare TC Energy

 

    
 "
Zamilovať sa znamená prestať
 porovnávať."
                    Otto Von Bismarck 

 

 
Ajurvedske bylinky Organi India

1. Zápcha - nepravidelné a namáhavé vyprázdňovanie
2.
Ako uviesť do rovnováhy kyseliny a zásady v tele - 1.časť
3. Pohánka - chudobný boháč

 

Gjoji - Kustovnica cinska
 
ako Oblubena stranka OBĽÚBENÚ stránku 

 ako Domovska strankaDOMOVSKÚ stránku

RSS - budte informovani o najnovsich clankoch na portale Strava.sk- čerstvé správy  

   vo Vašej čítačke správ >>




   Odstavovac SANA by Omega

   Odstavovac SANA by Omega

   Odstavovac SANA by Omega



   Martinsky vegetariansky MAJALES

   SLNOVRAT festival


Hraška Jemná Ceria
Navigácia: PREZENTÁCIA PRODUKTOV > Hraška Jemná CeriaVytlač stránku

Hraška Jemná Ceria

Hraška Jemná je jemne ochutená hrachová zmes, ktorá zdravo nahradí

  • Klasický trojobal (v cestíčku obalíte všetko ako v trojobale)
  • Zápražku (zahustíte polievku, omáčku)
  • Vajcia (v karbonátkach, v ceste, pri zapekaní)

Hraška jemná na rozdiel od Hrašky pikantnej má znížené množstvo korenia, soli a je úplne vynechané chilli a cesnak. Hraška jemná je preto vhodnejšia pre deti a niektoré diéty.
hraska jemna ceria
Hraška má prirodzene vysoký obsah vlákniny a je zdrojom horčíka a zinku. Neobsahuje lepok ani cholesterol.

Hraška je ochutená hrachová zmes, ktorá zdravšie nahradí (vysoký obsah vlákniny, zdroj horčíka a zinku) klasický trojobal (v cestíčku obalíte všetko ako v trojobale), zápražku (zahustíte polievku, omáčku) a vajcia (v karbonátkach, v ceste, pri zapekaní).

Zloženie: hrach, zmes obilnín (kukurica, ryža, pšeno), sójová omáčka prírodne fermentovaná (sójové bôby, pšenica bez lepku, soľ, maltodextrín), zmes korenia, syrová aróma mliečneho pôvodu

Nutričné hodnoty v 100g:
energia 319kcal, bielkoviny 17,3g, tuky 3,7g (z toho nasýtené mastné kyseliny 0,8g), sacharidy 54,2g

RECEPTY
Základné recepty sú vzorové recepty pre jednotlivé pokrmy (placky, rezne, zapekané, apod). Podľa týchto vzorov môžete pripraviť stovky ďalších receptov, v ktorých sa striedajú použité suroviny.

REZNE zeleninové, syrové, hubové ai (4 porcie)

  • zmiešame 80g Hrašky so 120ml vody na cestičko (hustota redšia ako horčica)
  • naporcujeme 300g zeleniny
  • kúsky zeleniny namáčame v cestíčku
  • kladieme ich do rozpáleného oleja

PLACKY zeleninové, syrové, hubové ai (4 porcie)

  • zmiešame 140g Hrašky pikantnej s 250ml vody na cestičko
  • nakrájame (nastrúhame) 200g zeleniny
  • nakrájanú zeleninu vmiešame do cestíčka (hustota ako na palacinky)
  • placky vyprážame v horúcom oleji alebo pečieme v rúre na plechu

POMAZÁNKY s rôznymi druhmi zeleniny (1 porcia 10g Hrašky na cca 50ml vody)

  • cestičko rozmiešame s vodou a zvoľna varíme na hustú kašu 20 min.
  • po vychladnutí vyšľaháme s tukom 20g na osobu (olej, maslo a pod)
  • dochutíme nakrájanou cibuľou, kyslou uhorkou a pridáme buď trený cesnak, nastrúhaný chren alebo nakrájanú papriku, paradajku, mrkvu, zeler apod

DRESING s jogurtom, kyslou smotanou (1 porcia 10g Hrašky na cca 50ml vody)

  • základ dresingu pripravíme ako u nátierky, použijeme však na 5g Hrašky 25 ml vody
  • po vychladnutí vyšľaháme s jogurtom, alebo kyslou smotanou
  • dochutíme nakrájanou cibuľou, kyslou uhorkou a pridáme kôpor, bylinky, cesnak a pod

ZAHUSŤOVANIE polievok - zeleninovej, zemiakovej, gulášovej ai (4 porcie)

  • vrchovatú polievkovú lyžicu Hrašky (30g) nasypeme do 1,5 litra vlažnej polievky a zamiešame
  • varíme cca 20 minút

ZAHUSŤOVANIE omáčok, štiav, gulášov a pod (1 porcia 10g Hrašky na cca 120ml omáčky)

  • Hraškou môžeme nahradiť múku úplne alebo len čiastočne
  • Hrášku aj múku je potrebné variť minimálne 20 minút
  • Hrašku možno používať na prípravu bešamelových omáčok

NÁHRADA VAJEC v slaných cestách (cca 30g za jedno vajce = asi 1 polievková lyžica)

  • Hrašku zmiešame s múkou a cesto ďalej spracúvame, ako sme zvyknutí
  • Hrašku pridávame do kysnutého cesta (knedle, slané pečivo), do zemiakového cesta (halušky, knedle a i.)

NÁHRADA VAJEC v karbonátkach - zeleninových, syrových apod (4 porcie)

  • zmiešame 250g Hrašky s 300g nastrúhanej zeleniny a podľa potreby pridáme vodu
  • z cesta tvarujeme fašírky (môžeme obaliť v strúhanke)
  • karbonátky vypražíme v horúcom oleji alebo pečieme na plechu v rúre

NÁHRADA VAJEC pri zapekaní cestovín, zemiakov, zeleniny apod

  • Hrašku rozmiešame vo vode, osolíme a povaríme 20 minút na miernom plameni, až vznikne hustá bešamelová omáčka
    -
  • môžeme dochutiť muškátovým orieškom, oregánom apod
  • vzniknutú omáčku prelejeme zapekané jedlo a ešte dopečieme v rúre

NÁHRADA VAJEC pre lečo, pre mozoček, špenát a pod

  • Hrašku rozmiešame vo vode, osolíme a povaríme 20 minút na miernom plameni, až vznikne kaša
  • pridáme uvarený karfiol alebo podusené papriky a paradajky alebo mrazený špenát
  • premiešame a podľa potreby povaríme a dochutíme
  • chutnejšie je, keď Hrašku povaríme s opraženou cibuľkou a Maha korením

Krajina pôvodu: Česká republika

Obsah: 250g

Viac informácií
Kontaktujte obchod MOJAVITALITA.SK:
obchod@MojaVitalita.sk, 0907 444 036

Produkt zakúpite v internetovom obchode MOJAVITALITA.SK

Internetovy obchod MOJAVITALITA.SK - radost zit zdravo - mlady jacmen, chlorella, aloe vera, noni

 
 REKLAMA
Bio Spirulina Health Link - VitaLine.sk
Prihlásenie
Meno

Heslo
 OK >>
Zabudol som heslo >>
Registrácia >>
Tip týždňa
Káva so zelenou kávou Línia Afroplants
- 80% praženej kávy + 20% sušených zelených kávových bôbov
- v sušených zrnách nedochádza k zmenám, pričom sú pôvodné látky v zrnách zachované
- zelené kávové zrná (bôby) pochádzajú z viacerých druhov kávovníkov
archív >>>
REKLAMA
Superpotraviny ...

Zeleny jacmen

 
CHIA semienka
 
GOJI
 
Kakaové boby
 
Aronia
 
Konopne semienka

Trstinova melasa

Chlorella
Projekt
Voda pre Zimbabwe
Voda pre Zimbabwe
Výživové centrá
Vý?ivové centrá

Reklama
Ručný odšťavovač >
Zachovava vitaminy a enzymy
Anketa
Pozeráte pri nákupe potravín na ich etiketách typy tzv. E - čiek ?
Áno
 51%
Nie
 16%
Niekedy
 20%
Nikdy
 14%
Počet hlasov: 12398
Reklama
Domáci výrobník rastlinného "mlieka"
SOYABELLA vyrobnik rastlinneho mlieka
Odporúčame
Vertikálny lis
OMEGA VRT
Najmenší a najľahší lis na svete
OMEGA odstavovac
Celonerezový lis
Angel Juicer - celonerezovy odstavovac
!NCLUDE(/templates/medialny_partner.jsp, 204)!
Copyright © VitaLine s.r.o. 2003 - 2015 VitaLine s.r.o.. Všetky práva vyhradené. Reklama na Strava.sk
Publikovanie a šírenie obsahu portálu je zakázané bez písomného súhlasu jeho prevádzkovateľa.
| strava.sk | správy tasr | recepty pre zdravie | ako na to? | viete, že ... | slovo odborníka | čitáreň zdravia | poznáte ich? | výber správ z internetu |
Stránky generuje redakčný systém WebJET spoločnosti InterWay a. s.