|   ODŠŤAVOVAČE  |  IONIZÁTORY a ALKALIZÁTORY VODY   |  MLYNČEKY a VLOČKOVAČE  |  ZELENÉ POTRAVINY  | 
   
    Strava.sk| O PORTÁLE | NAPÍŠTE NÁM |                                           Streda 24.1.2018                   Nech je strava vašim liekom (Hippokrates)
    

PREZENTÁCIA PRODUKTOV
SVET POTRAVÍN
Realita v číslach
Katalóg firiem SK
Katalóg firiem CZ
Organizácie
Poradne
Špecializované predajne
Stravovacie zariadenia
Súťaž
Podujatia
Knihy
Časopisy
FILMY
Slovník zdravej výživy
Jedlo pre dušu
Fotogaléria
Charita
Hľadaj >>

eshop VitaLine.sk
i n t e r n e t o v ý   o b c h o d
kamenná predajňa v Martine


Vitalne Karafy a pohare TC Energy

 

    
 "
Zamilovať sa znamená prestať
 porovnávať."
                    Otto Von Bismarck 

 

 
Ajurvedske bylinky Organi India

1. Zápcha - nepravidelné a namáhavé vyprázdňovanie
2.
Ako uviesť do rovnováhy kyseliny a zásady v tele - 1.časť
3. Pohánka - chudobný boháč

 

Gjoji - Kustovnica cinska
 
ako Oblubena stranka OBĽÚBENÚ stránku 

 ako Domovska strankaDOMOVSKÚ stránku

RSS - budte informovani o najnovsich clankoch na portale Strava.sk- čerstvé správy  

   vo Vašej čítačke správ >>




   Odstavovac SANA by Omega

   Odstavovac SANA by Omega

   Odstavovac SANA by Omega



   Martinsky vegetariansky MAJALES

   SLNOVRAT festival


Čistá krv - základ žiarivého zdravia
Navigácia: Čistá krv - základ žiarivého zdraviaVytlač stránku
Reklama

        Autor: Norman W. Walker
        Vydal: Fontána, 1998


Čistá krv - základ žiarivého zdravia
 
Krv je "šťava" vášho života. Je tak dobrá ako vzduch, ktorý dýchate, tak dobrá ako nápoje, ktoré pijete, a tak dobrá ako vaše jedlo, ktoré jete. Základnou látkou, ktorú musíte telu dodať, je vzduch.
Každá kvapka tekutiny, ktorú vypijeme a každé sústo potravy, čo zjeme, sa v tenkom čreve rozloží na jednotlivé základné častice. Akonáhle sú požadované molekuly potravinovej kaše odobraté, prechádzajú črevnou stenou za pomoci osmózi, pečeňovou žilou najskôr do pečene a potom sa pomocou srdca rozdelia do celého tela. Takto tvorí krv životnú líniu medzi potravou a jej cieľom a poslaním: vyživovať bunky a tkanivá v tele. Kyslík, ktorý inhalujeme a ktorý je prijímaný krvou, sa spája s uhlíkom obsiahnutým v potrave a vytvárajú oxid uhličitý (plyn kyseliny uhličitej), ktorý z najväčšej časti pri vydychovaní vylúčime. Oxid uhličitý je plyn, ťažší ako vzduch, ktorý je neschopný udržať dýchanie v akcii. Keby sa niekto dostal do atmosféry chudobnej na kyslík a bohatej na oxid uhličitý, udusil by sa. Keby vzduch, ktorý vdychujeme, obsahoval iba 14 alebo 15 percent oxidu uhličitého, museli by sme zomrieť.
Uhlík je jedným zo základných, hlavných prvkov sacharidov. Konzumácia nadmerného množstva sacharidovej stravy, pri viacmenej konštantnom nedostatku čerstvého ovocia, zeleniny, šalátov v jedálničku, spôsobí takzvanú otravu škrobom.
Je dôsledkom veľkého množstva oxidu uhličitého, ktorý vzniká spaľovaním uhlíkových atómov v potrave za pomoci kyslíka z krvy, a ktorý nemôže byť úplne vylučený. Srdečná frekvencia je riadená množstvom oxidu uhličitého v krvi. Ak uvedieme svaly do pohybu, vzniká oxid uhličitý, ktorý prijme krv a do desiatich sekúnd potom, čo opustil svaly, spôsobí zrýchlenie srdečnej akcie. Vysokým obsahom uhlíka v sacharidoch môže dôjsť k srdečným problémom a toto nebezpečenstvo je tým väčšie, čím viac sacharidov jeme. Mali by sme ich jesť spoločne so surovými potravinami. Príklad - Nadmerná váha: Tá tučná dáma, ktorá sedí v rohu kaviarne a napcháva sa zákuskami a pečivom, je za svoje srdečné potiaže sama zodpovená. Ten zaoblený chlapec a baculaté dievčatko, ktorú pyšní rodičia predstavujú ako vzor "prekypujúceho" zdravia, sú prepchatí sacharidmi a na najlepšej ceste dostať mnohé, ak nie všetky choroby, ktoré taký telesný stav sprevádzajú. Čistá krv je základ žiarivého zdravia: Zdroj: Prevence rakoviny střeva, Norman W. Walker, Fontána, 1998. Vzduch sa skladá asi zo sedemdesiat deväť percent dusíka a dvadsať jeden percent kyslíka. Dusík a kyslík sú dva najdôležitejšie prvky, ktoré potrebujeme, aby naše telo a duša "držali pokope".

Dusík je základom aminokyselín, stavebných kameňov bielkovín, z ktorých je zložená každá bunka a každé tkanivo v tele. Bez dostatočného prísunu dusíka by sa telo rýchlo rozpadlo.
Reklama

Aj keď prijímame dusík so všetkým, čo zjeme, je dusík zo vzduchu naším stálym prameňom. Dusík z potravy máme k dispozícii dvakrát až trikrát denne, teda ak jeme. Dusík zo vzduchu vdychujeme stále.

Tiež kyslík je pre našu výživu životne dôležitý. Kyslík v krvi zásobuje telo nutným teplom, aby mohlo normálne pracovať. Kyslík je v tele nutný k spaľovaniu a vylučovaniu opotrebovaných a mŕtvych buniek a tkaniva.

Bez tuhej potravy môžeme dni, niekedy aj týždne existovať a vykonávať našu každodennú prácu, bez toho aby sme zomreli. Bez vzduchu však môžeme prežiť iba niekoľko minút.

Dusík zo vzduchu, ktorý dýchame, je zbieraný krvou v pľúcach a odtiaľ je dopravený do pečene. Pečeň ho použije k regenerácii bielkovín v celom tele ako doplnok k dusíku z potravín, ktoré jeme a z nápojov, ktoré pijeme.

Ak vdychujeme znečistený a otrávený vzduch, je dusík, ktorý inhalujeme, rovnako znečistený. Tento "otrávený" dusík vniká do buniek a tkaniva v tele a "otrávi" ich tiež.

Tak isto to platí o kyslíku vo vzduchu, ktorý vdychujeme. Kyslík ako nositeľ jedov je trvalejší a silnejší, pretože dusík dosiahne pečeň takmer ihneď po vdychnutí, ale je spracovávaný, kdežto kyslík, je krvou ihneď roznášaný do celého tela.

Všetky jedy, ktoré zo vzduchu vdychujeme, poškodzujú najskôr mozgovú oblasť. Pokryjú systém žliaz s vnútornou sekréciou v mozgu a nedovilia žľazám optimálne pracovať. Potom jedy vniknú do iných častí tela, pretože každá kvapka krvi cestuje neustále celým organizmom. Srdce pumpuje káždých dvadsaťštyri hodín asi desať až jedenásť tisíc litrov krvi do celého tela.
Reklama

Nezabudnite, že zásoba krvi v tele je celkom iba štyri a pol až päť litrov!

Každá kvapka tekutiny, ktorú vypijeme a každé sústo potravy, čo zjeme, sa v tenkom čreve rozloží na jednotlivé základné častice. Akonáhle sú požadované molekuly potravinovej kaše odobraté, prechádzajú črevnou stenou za pomoci osmózi, pečeňovou žilou najskôr do pečene a potom sa pomocou srdca rozdelia do celého tela. Takto tvorí krv životnú líniu medzi potravou a jej cieľom a poslaním: vyživovať bunky a tkanivá v tele.

Kyslík, ktorý inhalujeme a ktorý je prijímaný krvou, sa spája s uhlíkom obsiahnutým v potrave a vytvárajú oxid uhličitý (plyn kyseliny uhličitej), ktorý z najväčšej časti pri vydychovaní vylúčime. Oxid uhličitý je plyn, ťažší ako vzduch, ktorý je neschopný udržať dýchanie v akcii. Keby sa niekto dostal do atmosféry chudobnej na kyslík a bohatej na oxid uhličitý, udusil by sa. Keby vzduch, ktorý vdychujeme, obsahoval iba 14 alebo 15 percent oxidu uhličitého, museli by sme zomrieť.

Uhlík je jedným zo základných, hlavných prvkov sacharidov.

Konzumácia nadmerného množstva sacharidovej stravy, pri viacmenej konštantnom nedostatku čerstvého ovocia, zeleniny, šalátov v jedálničku, spôsobí takzvanú otravu škrobom.
 
Je dôsledkom veľkého množstva oxidu uhličitého, ktorý vzniká spaľovaním uhlíkových atómov v potrave za pomoci kyslíka z krvy, a ktorý nemôže byť úplne vylučený.

Srdečná frekvencia je riadená množstvom oxidu uhličitého v krvi. Ak uvedieme svaly do pohybu, vzniká oxid uhličitý, ktorý prijme krv a do desiatich sekúnd potom, čo opustil svaly, spôsobí zrýchlenie srdečnej akcie.

Vysokým obsahom uhlíka v sacharidoch môže dôjsť k srdečným problémom a toto nebezpečenstvo je tým väčšie, čím viac sacharidov jeme.

Mali by sme ich jesť spoločne so surovými potravinami.
 
Príklad - Nadmerná váha
 
Tá tučná dáma, ktorá sedí v rohu kaviarne a napcháva sa zákuskami a pečivom, je za svoje srdečné potiaže sama zodpovená.
 
Ten zaoblený chlapec a baculaté dievčatko, ktorú pyšní rodičia predstavujú ako vzor "prekypujúceho" zdravia, sú prepchatí sacharidmi a na najlepšej ceste dostať mnohé, ak nie všetky choroby, ktoré taký telesný stav sprevádzajú.
 
Čistá krv je základ žiarivého zdravia.

Zdroj: Prevence rakoviny střeva, Norman W. Walker, Fontána, 1998
 

VitaLine produkty pre zdravie a vitalitu
 VitaLine - produkty pre zdravie a vitalitu - eshop www.vitaline.sk
- predajňa v Martine

 
 REKLAMA
Bio Spirulina Health Link - VitaLine.sk
Prihlásenie
Meno

Heslo
 OK >>
Zabudol som heslo >>
Registrácia >>
Tip týždňa
Káva so zelenou kávou Línia Afroplants
- 80% praženej kávy + 20% sušených zelených kávových bôbov
- v sušených zrnách nedochádza k zmenám, pričom sú pôvodné látky v zrnách zachované
- zelené kávové zrná (bôby) pochádzajú z viacerých druhov kávovníkov
archív >>>
REKLAMA
Superpotraviny ...

Zeleny jacmen

 
CHIA semienka
 
GOJI
 
Kakaové boby
 
Aronia
 
Konopne semienka

Trstinova melasa

Chlorella
Projekt
Voda pre Zimbabwe
Voda pre Zimbabwe
Výživové centrá
Vý?ivové centrá

Reklama
Ručný odšťavovač >
Zachovava vitaminy a enzymy
Anketa
Pozeráte pri nákupe potravín na ich etiketách typy tzv. E - čiek ?
Áno
 51%
Nie
 16%
Niekedy
 20%
Nikdy
 14%
Počet hlasov: 12223
Reklama
Domáci výrobník rastlinného "mlieka"
SOYABELLA vyrobnik rastlinneho mlieka
Odporúčame
Vertikálny lis
OMEGA VRT
Najmenší a najľahší lis na svete
OMEGA odstavovac
Celonerezový lis
Angel Juicer - celonerezovy odstavovac
!NCLUDE(/templates/medialny_partner.jsp, 204)!
Copyright © VitaLine s.r.o. 2003 - 2015 VitaLine s.r.o.. Všetky práva vyhradené. Reklama na Strava.sk
Publikovanie a šírenie obsahu portálu je zakázané bez písomného súhlasu jeho prevádzkovateľa.
| strava.sk | správy tasr | recepty pre zdravie | ako na to? | viete, že ... | slovo odborníka | čitáreň zdravia | poznáte ich? | výber správ z internetu |
Stránky generuje redakčný systém WebJET spoločnosti InterWay a. s.