|   ODŠŤAVOVAČE  |  IONIZÁTORY a ALKALIZÁTORY VODY   |  MLYNČEKY a VLOČKOVAČE  |  ZELENÉ POTRAVINY  | 
   
    Strava.sk| O PORTÁLE | NAPÍŠTE NÁM |                                           Streda 25.4.2018                   Nech je strava vašim liekom (Hippokrates)
    

PREZENTÁCIA PRODUKTOV
SVET POTRAVÍN
Realita v číslach
Katalóg firiem SK
Katalóg firiem CZ
Organizácie
Poradne
Špecializované predajne
Stravovacie zariadenia
Súťaž
Podujatia
Knihy
Časopisy
FILMY
Slovník zdravej výživy
Jedlo pre dušu
Fotogaléria
Charita
Hľadaj >>

eshop VitaLine.sk
i n t e r n e t o v ý   o b c h o d
kamenná predajňa v Martine


Vitalne Karafy a pohare TC Energy

 

    
 "
Zamilovať sa znamená prestať
 porovnávať."
                    Otto Von Bismarck 

 

 
Ajurvedske bylinky Organi India

1. Zápcha - nepravidelné a namáhavé vyprázdňovanie
2.
Ako uviesť do rovnováhy kyseliny a zásady v tele - 1.časť
3. Pohánka - chudobný boháč

 

Gjoji - Kustovnica cinska
 
ako Oblubena stranka OBĽÚBENÚ stránku 

 ako Domovska strankaDOMOVSKÚ stránku

RSS - budte informovani o najnovsich clankoch na portale Strava.sk- čerstvé správy  

   vo Vašej čítačke správ >>




   Odstavovac SANA by Omega

   Odstavovac SANA by Omega

   Odstavovac SANA by Omega



   Martinsky vegetariansky MAJALES

   SLNOVRAT festival


Predstavujeme: Ajurvédická léčitelská kuchařka
Navigácia: Knihy > Predstavujeme: Ajurvédická léčitelská kuchařkaVytlač stránku

Ajurvedicka lecitelska kucharkaAjurvédická léčitelská kuchařka

Autor:
  Dovalová Zora
Vydal:  Eko-konzult, 2002 
Jazyk: v češtine
Počet strán:  142

Jednoduché a chutné recepty zostavené na základe princípov ajurvédy - starovekého indického systému a rád legendárneho českého liečiteľa jasnovidca pátra Františka Ferdu, ktorý svojimi jasnovidnými schopnosťami a hlavne dôraznými diétnymi obmedzeniami pomohol mnohým vyliečiť vážne choroby.

Predhovor vydavateľa:
"Ako stručne a výstižne toto dielo pomenovať, aby sa jeho názov zmestil na obálku? Pracovný titul bol totiž "Úvod do princípov ajurvédskej kuchyne v našich podmienkach" alebo "Prechodná vegetariánska kuchárka" či "Harmonická kuchárka", pretože uvedené recepty v organizme nemocného človeka harmonizujú liečivé sily a energie. Zmienená kuchárka však vyhovuje nielen nemocným a zoslabnutým ľuďom, ale taktiež rekonvalescentom, starým ľuďom, deťom, duševne pracujúcim, jogínom, rozjímajúcim kresťanom, kráčajúcim po duchovnej ceste. Vhodná je tiež pre začínajúcich vegetariánov atď.  
Mohli by sme ju tiež nazvať "liečivou" vegetariánskou kuchárkou, nakoľko človeka pripravuje na skutočne zdravú výživu. Prípadne ju možno označiť ako jogínsku kuchárku, pretože pomáha nielen zdravému telesnému, ale i duchovnému rozvoju adeptov pokročilej jogy.
 
Mnohí vážne nemocní, ktorí hľadali pomoc, v snahe vyliečiť sa, navštívili slavného jasnovidného terapeuta pátra Františka Ferdu. Dostalo sa im rady ako sa vyliečiť, ale predovšetkým dôrazných dietnych obmedzení. Zoznam - čo nejesť - je dlhý i prísny (viď publikácia "Receptář pátera Ferdy"). Preto sa ľudia pýtajú: Čo teda môžem jesť? - a práve na tuto otázku odpovedá publikácia známej kanadskej liečiteľky Zory C. Doval.
Autorka postupne preštudovala niekoľko liečebných systémov a nakoniec sa stala znalkyňou starovekého indického systému liečenia - ajurvédy. V princípoch ajurvédy taktiež spočíva kľúč k pochopeniu receptov legendárneho českého liečiteľa pátra F. Ferdy. Ako je to možné?

Ajurvédsky dietny systém nevznikol na základe nejakej teórie, biochemických analýz, ani výživových tabuliek ap. Zrodil sa na báze jasnovidných senzibilních schopností starobylých mudrcov. Takoých senzibilov, akým bol aj nezapomenuteľný páter Ferda. 
Čo sa týka ajurvédy, je prirodzené, že nemožno mechanicky, otrocky prenášať rady zo svetadielu na svetadiel, z jedného zemepisného pásma do druhého. Je nutné dôsledne rešpektovať zýsadu, že človek by mal predovšetkým konzumovať potraviny, ktoré sa pestujú v zemi kde žije, potraviny, ktoré sa urodili čo najbližšie k jeho bydlisku. Túto zásadu neustále zdôrazňoval nielen náš najslávnejší ľudový liečiteľ páter Ferda, doporučoval ju tiež slávny americký jasnovidný liečiteľ Edgar Gayce.

A preto tu, v tejto "jednoduchej ajurvédskej kuchárke pre naše podmienky", všetci nasledovatelia liečivých postupov pátra Františka Ferdy nájdu odpoveď na otázku: Čo teda máme jesť, keď nesmieme to, na čo sme doposiaľ boli zvyknutí, keď nesmieme to, čo sme roky konzumovali?
Nájdu tu odpoveď na otázku - čo jesť, aby sme boli zdraví."

Obsah:
Ajurvedicka lecitelska kucharka
CO MOHU JÍST?
 Žijí vegetariáni déle?
 Je člověk masožravec anebo vegetarián?
 Jídlo jako dar
 Je maso překážkou na ceste jógy?
PŘÍPRAVA JÍDLA
 Vizualizace - pomůcka při vaření
 Čistota při vaření
 Čas a množství
 Umělecký aspekt vaření
 Energie jídla
 Kosmická síla temna (tamas)
 Kosmická síla pohybu (rádžas)
 Kosmická síla jasu (satva)
 Správný přístup
 Síla trávicího ohně
 ... atď.
BUDU MÍT DOSTATEK BÍLKOVIN?
 Přechod na vegetariánskou stravu
 Vařená versus syrová strava
 Pít nebo nepít?
 Jak je to se solí?
 Jsou brambory a rajčata zdraví prospěšné?
 Je mléko zdravé?
 Alternatívy mléka
 ... atď.
SNÍDANĚ ANO, NEBO NE?
 Kaše z neloupané rýže
 Výborná kaše z prosa
 Ovesná kaše
 Horalské müssly
 Rýže vařená v mléku
 Instantní ovesné vločky
 Proso na slano
... atď.
POLÉVKOVÉ EXTRAVAGANCE
 Vegetariánský boršč
 Polévka "a la minestrone"
 Květáková polévka
 Mexická polévka chilli
 Výborná čočková polévka
 Polévka ze sušeného hrachu
 ... atď.
PŘÍLOHY, SKVĚLÉ A ELEGANTNÍ
 Celozrnná rýže
 Šafránová rýže
 Rajčatový dál
 Obilné placky (základní recept)
 Obilné placky s mrkví
 ... atď.
SALÁTY A NÁLEVY
 Základní nálev
 Mátový nálev
 Ředkvičkový salát
 Špenátový salát
 Řecký salát
 Řecký salát s tofu
 Královský salát
 ... atď.
SLADKÉ HŘÍŠKY DEZERTŮ
 Letní sójový dort
 Mrkvová bábovka
 Celozrnný makový koláč
 Jednoduché koláčky
 Sezamové koláčky
 ... atď.
KAPITOLA O CHLEBU
 Celozrnný chléb
 Essenský nekynutý chléb
 Čapátí
 Purí
 Pagáčky s pažitkou
 Kukuričný dezertní chléb
A PROPOS, POMAZÁNKY
 Ghí (pročištěné máslo)
 Bylinkové máslo
 Rajčatové máslo
 Tofunéza (majonéza ze sóje)
  ... atď.
NÁPOJE
 Sójové mléko
 Mandlové mléko
 Fantastický čokoládový koktail
 Mléko z ořechü kešú
 Indický čaj
 ... atď.


Copyright © 2004 Eko-konzult 

      Objednať knihu v obchode Moja Strava >>


Reklama
BIOkozmetika LAVERA
 
 
 REKLAMA
Bio Spirulina Health Link - VitaLine.sk
Prihlásenie
Meno

Heslo
 OK >>
Zabudol som heslo >>
Registrácia >>
Tip týždňa
Káva so zelenou kávou Línia Afroplants
- 80% praženej kávy + 20% sušených zelených kávových bôbov
- v sušených zrnách nedochádza k zmenám, pričom sú pôvodné látky v zrnách zachované
- zelené kávové zrná (bôby) pochádzajú z viacerých druhov kávovníkov
archív >>>
REKLAMA
Superpotraviny ...

Zeleny jacmen

 
CHIA semienka
 
GOJI
 
Kakaové boby
 
Aronia
 
Konopne semienka

Trstinova melasa

Chlorella
Projekt
Voda pre Zimbabwe
Voda pre Zimbabwe
Výživové centrá
Vý?ivové centrá

Reklama
Ručný odšťavovač >
Zachovava vitaminy a enzymy
Anketa
Pozeráte pri nákupe potravín na ich etiketách typy tzv. E - čiek ?
Áno
 51%
Nie
 16%
Niekedy
 20%
Nikdy
 14%
Počet hlasov: 12407
Reklama
Domáci výrobník rastlinného "mlieka"
SOYABELLA vyrobnik rastlinneho mlieka
Odporúčame
Vertikálny lis
OMEGA VRT
Najmenší a najľahší lis na svete
OMEGA odstavovac
Celonerezový lis
Angel Juicer - celonerezovy odstavovac
!NCLUDE(/templates/medialny_partner.jsp, 204)!
Copyright © VitaLine s.r.o. 2003 - 2015 VitaLine s.r.o.. Všetky práva vyhradené. Reklama na Strava.sk
Publikovanie a šírenie obsahu portálu je zakázané bez písomného súhlasu jeho prevádzkovateľa.
| strava.sk | správy tasr | recepty pre zdravie | ako na to? | viete, že ... | slovo odborníka | čitáreň zdravia | poznáte ich? | výber správ z internetu |
Stránky generuje redakčný systém WebJET spoločnosti InterWay a. s.