Slad ryžový  SUNFOOD

Sunfood ponúka peknú paletu zdravých sladov, dezertov i iných maškŕt, pričom nepoužíva na sladenie cukor. Lahodná chuť a prémiová kvalita týchto sladidiel a dezertov spolu s ich jemnou intenzitou a pomalým vstrebávaním je dôsledne vybraná namiesto silnejšej a viac intenzívnejšej sladkosti cukru alebo medu.


Ryžový slad má sýtu, ľahko orechovú chuť, konzistenciou podobný medu. Je menej sladší ako biely cukor preto 1 šálka cukru nahradíme 1,5 šálky sladu. Ryžový slad je vyrábaný pomalým, prírodným procesom, kedy sú celé zrnká narušované, až sa zmenia v hustú sladkú tekutinu, ktorá obsahuje asi 30% rozpustných komplexných uhľohydrátov, 45% maltózy, 3-4% glukózy a 20% vody. Glukóza je vstrebávaná takmer okamžite, maltóza do 1,5 hodiny a kompletné uhľohydráty asi do 4 hodín. Na rozdiel od iných sladidiel ktoré majú vysoký podiel jednoduchých cukrov, ktoré rýchlo prechádzajú do krvi, je ryžový slad zdrojom dlhodobej a ukľudňujúcej energie. Ďalšou výhodou ryžového sladu je vysoký obsah B vitamínov a minerálov, ktoré sa nachádzajú v celozrnnej ryži a naklíčenom jačmeni, z ktorých sa slad vyrába.

Tento slad je chuťovo nevýrazný a tak neovplyvňuje chuť východzieho pokrmu ako napr. melasa.

Použitie: alternatívne sladidlo, na palacinky, dezerty, alebo do nápojov...

Zloženie: *ryža 72%, *naklíčený jačmeň, voda.
* z ekologického poľnohospodárstva

Hmotnosť: 415g