Açaico sušené BIO prášok



Açai (čítaj asají) je lahodné brazílske bobuľovité ovocie tmavo-fialovej farby, chuťou a vôňou pripomína čokoládu a lesné plody. Açai je ozajstný dar matky prírody rastúci v amazonských dažďových pralesoch. Má bohatú špecifickú chuť a vysoké nutričné hodnoty.

Açai oslovuje športov a zdravo žijúcich ľudí na celom svete. Obsahuje najviac antioxidantov zo všetkých známych druhov ovocia, množstvo glykoproteínov, bielkovín, vlákniny a esenciálnych omega-6 a omega-9 mastných kyselín. Açai je považované za jednu z najzdravších potravín na našej planéte. Açai bolo najskôr používané domorodými kmeňmi amazonskej džungle ako energetický povzbudzovač pri love a ako zdroj sexuálnej energie. Vysoko energetické ovocie im navyše pomáha budovať silný imunitní systém, bojovať s infekciami, ochraňovať srdce, udržiavať dobrú náladu a užívať si života. ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) Testovanie ORAC je vykonávané za účelom merania antioxidačných účinkov rôznych jedál. Rating je extrémne vysoký v štúdiách vzoriek AÇAI . 100g čistého extraktu obsahuje až 70 000 ORAC. čo je zatiaľ najviac zo všetkých skúmaných plodín. Na základe toho sa považuje ovocie Açai za najsilnejší prírodný antioxidant na svete. Açaimania Vám prináša tento zázrak prírody na Váš stôl.


 
Prášok açaico je vyrobený špeciálnou metódou sušenia mrazom, ktorá zaručuje maximálnu čerstvosť ovocia açai. Vďaka tejto metóde sú zachované všetky zdraviu prospešné látky nachádzajúce sa v Açai. Plné prírodných antioxidantov a omega mastných kyselín je toto ovocie výborným spoločníkom nielen doma ale aj na cestách. Organický açaico prášok je ideálny na prípravu kokteilov, smoothie, k mixovaniu s džúsom, mliekom alebo dokonca aj s vodou. Možnosť použiť i k jedlu, napríklad do jogurtov, do zálievok do šalátov, do ovsenej kaše atd. Športovcom skráti dobu regenerácie – výborná kombinácia so sacharidovými nápoji. Všetkým bez rozdielu prináša dennú dávku antioxidantov. Náš organický prášok açaico neobsahuje ŽIADNE pridané látky a konzervanty.
 
Açai je náročné na spracovanie a to ho robí vzácnym mimo regiónov, v ktorých rastie. Ovocie Açai sa pre export spracúva do podoby mrazenej drene a prášku. Pri zbere ovocia sa používajú tradičné metódy a pri výrobných procesoch sa nepoužívajú žiadne chemické látky. Naše Acai je spracované podľa noriem kontroly kvality ISO, Kosher, Halal.
 
Zber Açai skutočne šetrí dažďový prales! V súčasnosti až 95% ovocia zbierajú pôvodný obyvatelia povodia Amazonky. Zvýšením dopytu po Açai, ktoré sa stalo potravinovým hitom, sa pestovanie palmy a rozširovanie palmových hájov na juhu Brazílie stalo kľúčovou súčasťou obživy pôvodných obyvateľov dažďového pralesa. Obyvatelia získali motiváciu k zachovaniu pralesov, bez potreby výrubu stromov. Konzumáciu Acai robíme veľa pre svoje zdravie a zároveň chránime daždové pralesy.
 
AÇAI je absolútny potravinový HIT v ďaka svojmu jedinečnému zloženiu. Hovorí sa o ňom ako o jednom z najkomplexnejších prírodných plodov z dôvodu vysokého obsahu:

Antioxidantov
Vlákniny viac ako 40 %
Nenasýtených mastných kyselín omega 6 a 9
8 Aminokyselín
Vitamíny: A, B1 ( Tiamín ), B2 ( Riboflavín ), B3 ( Niacín ), C, E ( Tokoferol ), D
Minerálne látky: železa, kalcia, fosforu ,draslík, ktorý je najhodnotnejším minerálom v açai plodoch
Bielkovinami a proteínov v podobnom zložení ako má vajíčko


 
ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity)
Testovanie ORAC je vykonávané za účelom merania antioxidačných účinkov rôznych jedál. Rating je extrémne vysoký v štúdiách vzoriek AÇAI . 100g čistého extraktu obsahuje až 70 000 ORAC. (Oxygen Radical Absorbance Capacity) čo je zatiaľ najviac zo všetkých skúmaných plodín.
Na základe toho sa ovocie Açai považuje za najsilnejší prírodný antioxidant na svete.
Orac je meranie, vyvinuté vedcami z Tuftsovej univerzity v Oklahome. Toto meranie určuje ORAC hodnotu jedla a jeho schopnosť ničiť voľné radikály a tým spomaľovať proces starnutia a posilňovať imunitu voči chorobám. USDA odporúča príjem asi 5000 jednotiek ORAC na deň pre dosiahnutie optimálneho zdravia, bohužiaľ, priemerný človek získava len asi 20% -25% tejto odporúčanej dávky vo svojej dennej dávke potravín.
 
ANTIOXIDANTY
Antioxidanty ničia voľné radikály vznikajúce v ľudskom organizme a tým posilňujú imunitný systém, regeneráciu buniek a tiež pomáhajú chrániť srdce, cievy, mozog, obličky, oči a iné tkanivá. Voľné radikály poškodzujú bunkové membrány, ohrozujú stabilitu a obnovu bielkovín, čím sa podieľajú na vzniku mnohých ochorení. Prirodzenými zdrojmi antioxidantov sú najmä ovocie a zelenina. Avšak v dnešnej dobe väčšina ovocia a zeleniny sa tepelne spracováva, čím sa obsah antioxidantov redukuje na minimum. Vo výžive sa uprednostňujú prirodzené (prírodné) antioxidanty ako v açai, pretože výskumy poukazujú na ich pozitívne pôsobenie a lepšiu využiteľnosť v organizme.
 
Açai obsahuje minimálne 14x viac antioxidantov ako surový špenát a 20 až 30x viac antokyanidov ako červené víno. Už 26 gramov čistého Açai stačí na pokrytie dennej doporučenej dávky antioxidantov.
 
ANTOKYANIN
To, čo robí Açai unikátnym je okrem iného aj fakt, že je veľmi bohaté na antokyanin typické purpurové farbivo. Antokyanin slúží ako antioxidant a je najvyhľadávanejším phytonutrientom obsiahnutý aj v Açai bobuliach.
 
FLAVONOIDY
Flavonoidy sú prírodné antioxidanty, ktoré chránia bunky ľudského organizmu. Vedci v štúdiách dokázali, že priaznivý vplyv na ľudský organizmus má denný príjem už 600 – 900mg flavonoidov. Açai patrí medzi ovocie s najvyšším obsahom flavonoidov.
 
NENASÝTENÉ MASTNÉ KYSELINY
Nenasýtené mastné kyseliny patria medzi esenciálne mastné kyseliny, ktoré sú pre živý organizmus nevyhnutné a musia byť prijímané v strave. Patria sem napríklad omega 3 a omega 6 mastné kyseliny. Sú nevyhnutné pre naše zdravie a ich dlhotrvajúci nedostatok sa prejaví rôznymi ochoreniami. Nedostatok nenasýtených mastných kyselín pravdepodobne má významnú úlohu v rozvoji aterosklerózy, mnohých degeneratívnych ochorení a nádorových ochorení. Veľa expertov odhaduje, že viac ako 90% populácie našej planéty prijíma nedostatočné množstvo nenasýtených mastných kyselín a to z dôvodu nesprávnej životosprávy, nevhodných potravín alebo hladomoru. Plody Açai obsahujú veľké množstvo nenasýtených mastných kyselín omega 3 a 6.
 
BIELKOVINY - Aminokyseliny
Bielkoviny tvoria základ všetkých tkanív v ľudskom tele.nevyhnutné pre prežitie – nachádzajú sa vo všetkých bunkách a v plazme. Bielkoviny sa skladajú z aminokyselín. Ľudské telo si vie vyrobiť len niektoré aminokyseliny, ostatné musíme získať zo stravy. Tie sa volajú esenciálne aminokyseliny. Význam pravidelného prísunu aminokyselín potravou je dosť veľký.veľmi dôležité pre naše zdravie a pri kombinácií niektorých faktorov ako je napríklad nevyvážená strava a ťažká fyzická záťaž, môže nastať ich nedostatok. Plody palmy Açaibohaté na aminokyseliny. Aby vaše svaly správne fungovaly a vaša výkonnosť stúpala potrebujete aminokyseliny. Tieto aminokyseliny v kombinácii s mastnými kyselinami v Acai pomáhajú spaľovať tuk efektívnejšie a vaše svaly rastú rýchlejšie.
 
VITAMÍNY
Vitamíny sú základné kamene nášho zdravia. Ľudské telo si väčšinu vitamínov nevie vyrábať samo, preto je dôležitý ich prísun stravou. Každý vitamín má niekoľko špecifických úloh a jeho nedostatok môže viesť k vážnemu ochoreniu. Vitamíny sa delia na rozpustné v tukoch (A,D,E,K) a na rozpustné vo vode. Optimálny denný príjem vitamínov zabezpečíme formou vyváženej stravy. Takýmto spôsobom predídeme možnosti predávkovania sa vitamínmi. Osem vitamínov skupiny B a vitamín C sa vo vode rozpúšťajú a s výnimkou vitamínu B12 sa v tele neukladajú do zásoby. Açai obsahuje množstvo zdraviu prospešných vitamínov: A, B1 (Tiamín), B2 ( Riboflavín ), B3 ( Niacín ), C, E ( Tokoferol ), D.
 
MINERÁLNE LÁTKY
Minerálne látky a stopové prvky sú pre náš život mimoriadne dôležité, ale ľudský organizmus ich nie je schopný syntetizovať. Ich nedostatok vedie k rôznym ochoreniam a funkčným poruchám. Náš organizmus využíva len niekoľko tisícin alebo milióntin gramov stopových prvkov (zinok, mangán, železo, chróm, molybdén), avšak ich prítomnosť v organizme je pre udržanie zdravia nevyhnutná. Minerálne látky (vápnik, horčík, draslík) sú potrebné vo väčších množstvách. Spolu so stopovými prvkami sa zúčastňujú na množstve biochemických procesov, pričom svoje účinky v procese ich zužitkovania vzájomne posilňujú. Açai obsahuje množstvo minerálnych látok železa, kalcia, fosforu a draslík. Draslík je najhodnotnejším minerálom v açai plodoch.
 
Nutričné hodnoty v 100g produktu:
energetická hodnota 494kJ,

sacharidy 41g,

vláknina 27g,

bielkoviny 8,7g,

tuky 45g,

sodík 64mg,

vitamín A <100UI,

vitamín C <1mg,

vápnik 345mg,

železo 0,21mg
 
Vedeli ste, že Açai ...
- Je veľmi dobrým zdrojom energie pri psychickej fyzickej záťaži
- Podporuje kardiovaskulárny systém a zvyšuje jeho odolnosť
- Znižuje hladinu cholesterolu v krvi
- Podporuje imunitný systém
- Predchádza nádorovým ochoreniam a výrazne pomáha pri ich liečbe
- Predchádza chorobám tráviaceho traktu a napomáha dobrému tráveniu
- Açai redukuje hmotnosť a pomáha k efektívnejšiemu spaľovaniu tukov, čím pomáha udržiavať štíhlu a sexi postavu
- Prečisťuje a detoxikuje organizmus
- Zvyšuje schopnosť koncentrácie, zlepšuje zrak
- Regeneruje svaly pri zvýšenej fyzickej aktivite pre športovcov
- Predchádza obličkovým ochoreniam
- Spomaľuje proces starnutia buniek a vyhladzuje vrásky

Odporúčaná denná dávka prášku je 3g (čajová lyžička)
 
Zloženie: 100% čisté BIO ovocie açai sušené mrazom
 
Krajina pôvodu: Brazília
 
Obsah: 50 g