Vytlačiť

Kryštály Tibi sú živé zrnká, rastú a množia sa celkom rýchlo, stačí im k životu len voda a cukor. Zrnká majú unikátnu štruktúru a farbu, sú priehľadné a krehké, preto ich je ľahko rozbiť na malé časti. Žijú vo svojom výživnom roztoku vody s cukrom a nejakým sušeným ovocím, v ktorom postupne rastú a delia sa. Papajú cukor a na oplátky uvoľňujú do vody cenné látky, ako probiotiká, ktoré pôsobia priaznivo na zdravotný stav.


Tak neskutočne dlho nám trvalo, pokým sme vedecky prišli na túto pravdu, TIBI robí také divy, ktoré medicína nevie. Vie vyčistiť naše telá zanesené toxickými látkami, dodá väčšiu odolnosť, čiže imunitu a navyše doplní stále chýbajúcu bioenergiu (vitalitu). Toto všetko a ešte oveľa viac môžete mať doma každý deň a to len za 10 - 15 minút denne.

Symbióza kvasiniek a baktérii, ktorú používali ľudia na celom svete už od pradávna na výrobu zdravých a chutných kvasených nápojov a potravín. Nápoje, ktoré sa vyrábajú kvasným procesom, obsahujú veľmi vzácne látky, ktoré sa v bežnej potrave takmer nevyskytujú. Kvasný proces je tým chemickým zázrakom, ktorý to vie. Nápoj TIBI je známy aj pod názvom japonské kryštály, živé zrnká, ale tiež vodný kefír. Preto, aby nápoj kvasil, musíme do neho pridať sušené figy, alebo slivky, alebo hrozienka, samozrejme bez konzervačných látok. Spotreba na jedného človeka je 1 až 1,5l na deň, výrobná kvasná doba je 24 – 48 hodín . Hotový nápoj je veľmi chutný, ako citrónový džús, chuť si samozrejme volíme sami množstvom cukru a pridaním ovocia. Chladený je výborný a nízka teplota značne predlžuje jeho životnosť. Ten kto pravidelne popíja tento nápoj sa liečiť nemusí.

Účinky vodného kefíru na zdravie človeka...
-    Najsilnejší známy prírodný liek proti alergiám
-    jedno z najsilnejších prírodných antibiotík bez vedľajších účinkov
-    tibi pomáha liečiť pečeňové ochorenia
-    podporuje žlčník a ničí žlčníkové kamene
-    vodný kefír pomáha telu očistiť sa od soli, ťažkých kovov a alkoholických produktov
-    pomáha telu zbaviť sa zvyškov od chemicky vyrobených antibiotík
-    kefír pomáha liečiť obličkové kamene
-    kryštály tibi neuveriteľne podporujú a upravujú črevnú mikroflóru
-    baktérie v kefíre bojujú proti škodlivým mikroorganizmom
-    pomáha znižovať hladinu LDL cholesterolu
-    prečisťuje tráviaci systém
-    napomáha liečiť žalúdočný katar
-    napomáha liečiť zápal slinivky brušnej
-    napomáha liečiť vredy
-    TIBI predchádza a lieči rakovinu hrubého čreva
-    kefír zlepšuje trávenie
-    TIBI podporuje telové funkcie
-    posiluje imunitný systém a robí ho odolnejším proti chorobám
-    kefír pomáha liečiť kandidózu
-    pomáha upravovať vysoký krvný tlak
-    zastavuje množenie rakovinotvorných buniek
-    urýchľuje proces hojenia
-    kefír pomáha v liečbe psoriázy
-    podporuje liečbu ekzémov a akné
-    kryštálypomáhajú liečiť zápalové ochorenia
-    vplýva na kardiovaskulárne choroby
-    regeneruje cievy (kalcifikácia)
-    dodáva energiu pre telo
-    upravuje metabolizmus a preto môže prispievať k chudnutiu
-    obsahuje anti-oxidanty
-    TIBI vyživuje vlasy
-    podporuje liečbu paradentózy
-    kefír znižuje množstvo cukru v krvi
-    pomáha liečiť hnačku
-    pomáha liečiť zápchu
-    podporuje správne vylučovanie
-    kefír má antistresové vlastnosti
-    lieči poruchy pozornosti a hyperaktivitu
-    kefír podporuje funkcie mozgu ako napríklad reflexy, pamäť a pozornosť
-    znižuje nafukovanie (plynnatosť)
-    kefír podporuje stráviteľnosť mlieka a preto by ho mali užívať ľudia alergický na mliečne výrobky
-    pomáha s liečbou artritídy
-    kefír pomáha s liečbou kolitídy
-    pomáha pri bolestiach a hlavy a migrénach
-    tibi detoxikuje telo
-    v kefíre sa produkujú B vitamíny ako napríklad B3, B6 a listovú kyselinu
-    kefír napomáha pri liečbe žalúdočných kŕčov
-    napomáha liečiť zápal priedušiek
-    napomáha liečiť chudokrvnosť
-    podporuje liečbu hepatitídy
-    podporuje liečbu syndrómu priepustného čreva
-    kefír zabraňuje metastázam

Príprava:
Na prípravu potrebujeme fľašu podľa množstva kryštálov ktoré sme získali...

Potrebujeme:
- fľaše 2ks - od uhoriek najideálnejšie sú zo zeleného alebo hnedého sklad so širším hrdlom
- sítko plastové
- cca 4-6 polievkových lyžíc cukru
- figy, alebo slivky, alebo hrozienka – sušené bez siričitanov ideál v BIO kvalite
- 1 citrón (nemusí byť)
- 4 – 6 polievkových lyžíc bieleho cukru (množstvo cukru závisí od jeho značky)
- voda – 12 hodín necháme postáť (aby vyprchali látky), FILTROVANÚ NUPOUŽÍVAŤ!!!, občas je dobré použiť aj minerálku (používam magnéziu) – občas je dobré im ju dopriať kvôli výžive
- himalájsku soľ - štipku
- 1/4 čl sódy bikarbóny


Postup:
Do 3/4 fľaše nalejeme vodu (3/4 preto, že tibi produkuje CO2), pridáme cukor, sušené ovocie, soľ, citrón a sódu.

Všetko dobre rozmiešame, tak aby tam neostali žiadne zrniečka cukru. Pridáme tibi a fľašu zavrieme poriadne viečkom. Odložíme na dres najlepši aby na ňu nesvietilo slnko.

Po 24 hodinách otvoríme a ochutnáme, nápoj bude príjemné kyselkavý.

Ak je hotovo povyberáme sušené ovocie. Pripravíme si druhú fľašu a do nej cez sítko prelejeme kefír tak vysoko aby nám ostal priestor na pridanie ovocia, zeleniny alebo nejakých byliniek. Takto pripravenú fľašu poriadne zatvoríme a necháme na drese ešte 24 postáť. Nápoj je hotový môžeme popíjať...
Kryštáliky, ktoré ostali v sítku použijeme opäť do vody so surovinami uvedenými vyššie

Výborný je kefír z čerstvého banánu, pomaranča alebo čokoládovej mäty. Najpoužívanejšie ovocie u nás doma je aj tak jablko a hruška :-)